Cele mai distractive activități de făcut acasă cu copiii

Suntem nevoiţi să stăm în casa în această perioadă, aşa că primul lucru la care te gândeşti este că posibilităţile de distracţie sunt limitate, mai ales dacă ai şi copii şi nu ştii ce activităţi să mai faci cu ei.

Cu toate acestea, cu puţină imaginaţie totul este posibil şi poţi descoperi că sunt o mulţime de activităţi fun pe care le poţi face în confortul propriei locuinţe.

Lasă loc de voie bună şi distracţie şi inspiră-te din recomandările noastre!

Baba Oarba este jocul copilăriei noastre aşa că nu încape îndoială că şi copiii tăi îl vor adora!

Puteţi juca telefonul fără fir. Iată cum se joacă, dacă nu știi: primul jucător se gândeşte la un cuvânt apoi îi va şopti la ureche jucătorului alăturat cuvântul respectiv. Acesta, la rândul lui, îi va transmite următorului jucător cuvântul pe care l-a auzit. Ultimul jucător va trebuie să spună cu voce tare cuvântul care a ajuns la el şi l-a auzit. Acest joc nu are câştigători, se joacă doar de amuzament. 🙂

FAZAN este alt joc pe care noi îl găsim distractiv. Unul din jucători începe să zică în gând literele alfabetului până când un alt jucător zice STOP. Când aude cuvântul STOP, cu litera alfabetului la care a ajuns trebuie să spună un cuvânt. Următorul jucător trebuie să spună apoi un cuvânt care începe cu ultimele două litere alte cuvântului spus mai înainte. Runda se încheie atunci când un jucător, atunci când îi este rândul, nu poate găsi nici un cuvânt. Cum ţi se pare? 🙂

Puteţi să construiţi cu piesele de lego. Este un bun remediu împotriva plictiselii.

Construirea unui puzzle este altă activitate importantă, care ajută la dezvoltarea copilului, deoarece implică mai multe abilităţi: răbdare, concentrare şi precizie. Iar toate acestea sunt deprinderi pe care copilul le poate învăţa într-un mod distractiv.

Puteţi încerca să faceţi diverse proiecte DIY cu materiale pe care le ai la îndemână. Pe Pinterest, găseşti o mulţime de idei! Iată câteva dintre ele!

|

|

|

Puteţi colora împreună! Cu siguranţă nu există nimic mai relaxant decât să te rupi de stresul zilnic şi să colorezi împreună cu copilul sau cu copiii tăi. Iar cum în ultima vreme au apărut o mulţime de cărţi de colorat chiar și pentru adulţi pe piaţă nu putem decât să spunem: ”Toată familia la colorat!” 

Mima este un joc la care veţi râde cu lacrimi. Nu ai nevoie decât de o foaie, un pix, un ceas şi de bună dispoziţie. Desigur, şi de inspiraţie, pentru a mima cât mai bine personajele indicate.

Jocul cu plastilină. Acesta te poate transpune şi pe tine în vremea copilăriei. Noi îţi recomandăm să alegi plastilina Play-Doh, deoarece o găseşti într-o mulţime de culori (clasice, neon, pasteluri) şi marele avantaj este că aceasta este non-toxica, non-iritantă, uşor de modelat şi de curăţat după joacă. Jocurile senzoriale sunt extrem de importante pentru copii, iar pe lângă plastilină, vă mai puteți juca cu: nisip kinetic sau slime.

Iată ce puteți construi cu plastilină:

|

|

Pentru o seară de pomină în familie, poţi alege un board game care să fie jucat cu plăcere atât de adulţi, cât şi de copii. Ce jocuri de societate îţi recomandăm: Remi, Saboteur, Dobble, Activity, Pengoloo sau Brosquito.

-8%

Puteți juca cărți. Macao este unul dintre cele mai simple jocuri, pe care și copiii îl vor putea învăța foarte rapid!

Aţi încercat să jucaţi “Adevăr sau Provocare”? Dacă nu, este un început pentru orice. Dă-i copilului tău cele mai amuzante provocări. Îl poți pune să imite animăluțe, să meargă în linie dreaptă după ce s-a învârtit timp de 30 de secunde, sau poți încerca să îi dai provocări educative, precum: repetarea alfabetului de la sfârșit timp de 30 de secunde.

Dansaţi şi faceţi sport – porneşte muzica şi distrează-te cu cei mici! Dacă stai la curte, cu atât mai bine, puteți sări coarda!

Jucaţi-vă cu animalele de pluș sau cu păpuşile – le puteţi hrăni, plimba sau face băiţă. De asemenea, puteţi face curse cu maşinuţele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *