Centrul de activităţi – cea mai bună soluţie pentru a ţine bebeluşul ocupat şi fericit

Centrul de activităţi pentru copii reprezintă cea mai bună soluţie pentru perioada în care copilul nu se poate susţine şi nu poate sta în picioare, însă vrea să se joace şi sa exploreze lumea.

Un centru de activitati are de obicei mai multe zone de joacă, care sunt de mare ajutor pentru a îi stimula şi antrena abilităţile celui mic şi pentru a îl pregati pentru primii paşi. Astfel, bebeluşul va învăţa din timp cum să îşi coordoneze anumite mişcări, cum va gestiona atenţia, îşi va antrena muşchii – pe scurt, se va autodescoperi.

Cel mai mare beneficiu pe care îl poate avea un centru de activitati este că îl poţi plasa lângă tine oriunde în casă, chiar şi atunci când faci mâncare. Astfel, vei putea să fii tot timpul cu ochii pe bebeluş şi te vei asigura că este în permanenţă în siguranţă.

Există, însă, anumite lucruri de care să ţii cont înainte de a alege un centru de activitati bebelusi.

Cum faci cea mai bună alegere?

Alege culori vibrante

Pentru un bebeluş estetica este foarte importantă, coloristica, elementele vizuale.

Tocmai de aceea este esenţial să optezi pentru o saltea activitati bebe în culori vii, vibrante pentru a fi cât mai atractiv pentru cel mic.

Diversitatea activităţilor

Centrul de activităţi ales trebuie să aibă cât mai multe zone de joacă pentru a-l ţine cât mai ocupat pe sel mic.

Ştim cu toţii cât de repede se plictisesc bebeluşii de anumite jucării, tocmai de aceea centrul de joacă trebuie să prezinte diversitate.

Jucării zornăitoare, jucarii vorbarete, sunete, lumini colorate, instrumente muzicale, cuvinte cheie în diverse limbi sunt doar câteva dintre elementele pe care un centru de activităţi atractiv pentru copii le poate avea.

Reglarea pe înălţime

Pentru a asigura confortul copilului este foarte important ca un centru de activitati să se poată regla pe înălţime. Alege un modele cu minim 3 trepte pe înălţime.

Husa detaşabilă

Cu bebeluşii există în permanenţă riscul ca lucrurile din jurul lor să se păteze, aşadar o husă detaşabilă este foarte utilă. Îţi va uşura treaba foarte mult. Trebuie ca husa să fie uşor de montat şi de demontat.

Vârsta copilului

Este foarte important să ai în vedere vârsta copilului atunci când alegi un centru de activitati.

De obicei producătorii recomanda o vârstă maximă la care un copil poate utiliza produsul, iar în unele cazuri şi greutatea.

Asigură-te că citeşti cu atente caracteristicile centrului de activităţi pe care urmează să îl achiziţionezi.

Materialul unui centru de activităţi

Materialul este un criteriu important care influenţează prețul produsului, durabilitatea, precum și siguranța acestuia.

Asigură-te că salteluţa permite o bună ventilaţie, spre exemplu o saltea activitati din spumă poate reprezenta o alegere bună.

De asemenea, în ceea ce priveşte sacaunelul, acesta poate fi din plastic sau din lemn, iar jucăriile este recomandat să fie din lemn, deoarece suficient de solite, uşor de manevrat şi foarte durabile în timp.

Calitatea

Nu trebuie să faci compromisuri atunci când alegi diverse lucruri pentru micuţul tău.

Trebuie să alegi jucării care nu sunt toxice şi alergene.

Atunci când alegi un centru de activitati pune pe prim plan calitatea şi alege doar produse de la producători de renume, pentru că astfel vei ştii sigur că face cea mai bună alegere.

Ţine cont de sfaturile noastre şi cu siguranţă vei face cea mai bună alegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *