Jocuri educative

Afișez 1 - 60 din 547 de rezultate

Afișez 1 - 60 din 547 de rezultate

Ce sunt jocurile educative?

Pentru o foarte bună educaţie a copilului jocurile educative sunt esenţiale. Fie că vorbim despre copii de 1 an, 4, 5 sau chiar 14 există o gamă extrem de variată de jocuri educative pentru copii de toate vârstele, jocuri care ajută foarte mult la dezvoltarea copiilor.

Jocurile educative sunt făcute special pentru a dezvolta anumite abilităţi ale copiilor, prin joacă. Spre exemplu, cu ajutorul unui joc educativ, copilul poate învăţa să numere, să construiască, să memoreze, să îşi îmbunătăţească memoria vizuală sau imaginaţia.

Foarte multe jocuri educative îi ajută pe copii să aibă o logică mai rapidă.

Acestea sunt şi foarte eficiente deoarece îi ajută pe copii să înveţe prin joacă, ceea ce face totul mai plăcut.
O gamă largă de jocuri educative copii

După cum am menţionat mai sus, poţi alege jocuri educative pe categorii de vârstă, începând de la un an, jocuri educative pentru copii de 6 ani, chiar şi până la 14 ani.

Trebuie să alegi jocuri educative potrivite vârstei, precum: jocuri cu numere sau cu animăluţe potrivite pentru bebeluşi, jocuri de strategie, de memorie, de şah, de îndemânare – ideale pentru copii mai mari.

În orice caz, trebuie să îţi încurajezi copilul să acorde importanta jocurilor educative şi sa lase deoparte smartphone-ul sau tableta. Jocul educativ îi va fi de mai mare folos copilului pe viitor decât un joc pe telefon.
Jocuri educative pe categorii de vârsta

Dacă cel mic are mai puţin de 3 ani, cele mai potrivite jocuri educative sunt cele cu cuburi mari, vii, colorate, sub diverse forme. Poţi folosi chiar şi jocuri educative senzoriale, umplute cu nisip si foarte eficiente în a stimula auzul şi simţul tactil.
Pentru copiii cu vârsta de peste 3 ani, jocurile educative pot conţine chiar şi piese mai micuţe care să aibă ca beneficiu răbdarea şi atenţia copilului. Jocurile educative care conţin seturi de construit cu litere sau cifre, sunt ideale la această vârstă, pentru că cel mic să înveţe treptat alfabetul sau câteva operaţii matematice, prin intermediul jocului.
Pentru copiii mai mari, jocurile educative rămân o sursă de învăţare continuă, precum şi de relaxare. Poţi opta pentru puzzle-uri cu diverse imagini, puzzle-uri 3D, sau jocuri de tipul: construieşte o casă sau propria maşină pentru a îi spori creativitatea.

Jocurile de rol intra şi ele în categoria de jocuri educative copii, deoarece aduc o contribuţie importantă la dezvoltarea abilitaţilor sociale şi dezvoltarea empatiei.
Indiferent ce jocuri educative pentru copii alegi, trebuie să ai în vedere beneficiile pe care acestea le au asupra creşterii sănătoase şi echilibrate.