Pernă bebeluși – Tipuri și când se folosește

Chiar dacă în mod normal un bebeluș nu ar avea nevoie de o pernă, există unele tipuri de perne care pot ajuta în situații speciale.

Bebelușii au nevoie de un spațiu cât mai puțin aglomerat în jurul lor când dorm în pătuț, iar adesea zona de dormit este flancată de diverse perne decorative sau plușuri. e foarte multe nu este nevoie de aceste decorațiuni  în jurul lui, însă există situații în care perne speciale pentru bebeluși își găsesc locul în pătuț.

Perne antirostogolire

Acestea previn rostogolirea copilașului și este folosită în principal când doarme. Este utilă atunci când patul nu are protecție în margini, când doarme în patul părinților sau poate pe o canapea.

Perne antiregurgitare sau antireflux

Aceste perne se folosesc la nevoie când bebelușul are probleme cu refluxul după o masă copioasă. Forma este adesea dreptunghiulară, mai înaltă în partea de sus unde vine capul și mai îngustă în partea de jos pentru a crea o diferență de nivel. Unele dintre aceste perne potavea și apărători laterale fiind asemeni celor antirostogolire.

Perne tip Babynest

Aceste perne sau coșulețe pentru bebeluși cum mai sunt cunoscute, au devenit foarte populare în ultima vreme. Adesea sunt folosite pentru călătorii deoarece perne în sine este un fel de mini pătuț din care nu poate pica. Se poate pune în patul mare, în pătuțul bebelușului, pe o canapea sau chair și pe masă daca este cazul. Un babynest poate fi cadoul ideal pentru o nouă mămică fiind și practic și aspectuos în același timp.

Perna antiplagiocefalie

Pentru ca forma capului bebelușului să nu se aplatizeze stând foarte mult doar pe spate sau pe una din părți, se poate folosi o pernă contra plagiocefaliei. Aceasta reduce presiunea capului copilului și menține o formă frumoasă. Dacă nu este nevoie chair de o astfel de pernă, se poate recurge la simpla poziționare a capului cândpe partea stângă când pe dreapta pentru a asigura o varietate naturală de schimbare a pozițiilor de somn.

Perne decorative pentru bebeluși

Aceste perne nu sunt neapărat recomandate bebelușilor însă ele pot fi pozționate undeva în camera acestuia, preferabil departe de pătuț sau locul unde acesta doarme pentru a evita sufocarea.

Din pluș, catifea cu forme diferite sau simple doar cu imprimeuri colorate, pernele decorative dau un plus de culoare șidinamică unei camere simple. Recomandat ar fi alegerea unor perne cu umplutură hipoalergenică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *