Scoala Online – Cum alegem tablete pentru copii

Investim într-o tabletă pentru școala online?

Noul an școlar începe în câteva săptămâni și cu toate că planul este schițat în mare, nu se știe exact ce se poate întâmpla. La fel cum nu era de așteptat ca în 2020 copiii să învețe de acasă, nu se poate știi cu siguranță dacă ei vor merge la școală prin rotație sau vor face mai multe cursuri online.

La fel și cu cei mai mici care ar merge la grădiniță. Unii au rămas acasă cu mama sau bunica, alții au făcut grădinița online, și dacă în primăvară nu se putea ghici că situația va fi de acest gen, acum se poate ca planul B să fie pregătit.

Dacă ar fi vorba să se facă școala online, pentru pre-școlari și cei din clasele mici, o variantă bună ar fi tableta, care dacă este cazul, încape foarte bine și în ghiozdane.

tablete

De ce tablete și nu laptopuri?

O tabletă de cele mai multe ori este mai ieftină, și poate fi folosită și în alte scopuri dacă nu va mai fi nevoie pentru cursurile online. Pe post de GPS, distracție în mașină când plecați la drumuri lungi cu cei mici sau chiar în bucătărie când încercați o rețetă nouă.

Laptopul este mult mai mare și mai greu, din acest motiv mai mereu rămâne uitat acasă. Dacă alegeți un laptop, costurile sunt din start mai mari, iar dacă configurația nu este destul de bună, aceasta poate fi folosit doar pentru cursurile online și nu pentru munca de birou a părinților în caz de nevoie. Sigur că sunt și laptopuri ieftine destul de bune, dar totuși vorbim de prețuri mult mai mari în comparație cu tablete.

Dacă este vorba de urmărirea cursurilor și utilizarea camerei video, o tabletă este de ajuns. Pentru o utilizare mai facilă se poate cumpăra o tastatură și un suport care este și husă de protecție în același timp. Unele tablete au picior integrat și nu au nevoie de niciun alt suport.

Cât costă o tabletă potrivită pentru cursuri online?

Prețurile diferă în funcție de funcționalități și branduri, dar se găsesc produse bune și la prețuri mici.

Găsiți tablete destul de bune cu prețuri începând cu 250 lei de la branduri precum Allview, Huawei sau Alcatel.  Cele mai dorite sunt probabil marca Samsung, Apple sau Lenovo, dar prețurile acestora sunt peste 800 de lei de cele mai multe ori. Performanța crește odată cu calitatea procesorului, memoria internă și numărul de GB Ram. Cel mai important este să nu se blocheze, să se poată conecta ușor la internet și să se poată descurca cel mic cu funcționalitățile tabletei.

tablete
Oferte Tablete HUAWEI

 

tablete samsung
Oferte Tablete Samsung

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.